Непознати починиоци украли украсне биљке посађене на шеталишту поред реке Деспотовице

Непознати починиоци украли украсне биљке посађене на шеталишту поред реке Деспотовице

Горњи Милановац – Непознати почиониоци извадили су младице патуљастог бора које су посађене на шеталишту поред реке у Горњем Милановцу. Биљке су извађене из пет од укупно десет жардињера, са њима је брижљиво руковано па се претпоставља да младице нису бачене.

„Жардињере су биле испуњене са три врсте биљака, бршљаном, љубичицама и патуљастим бором, који је вишегодишња и веома декоративна биљка. Неопходно је да сваки грађанин преузме одговорност за себе и своје поступке, посебно у односу према јавној имовини. О оваквим случајевима не треба да се ћути, јер то не доноси добро целокупној заједници. Актуелан је и проблем присвајања садница, конкретно љубичица, које су засађене на јавним површинама изражен је у централном градском парку, али и испред зграде општине“, изјавила је Невена Обрадовић, шеф Канцеларије за заштиту животне средине.

Она такође истиче да Канцеларија заједно са Општинском управом,  ЈП за изградњу и ЈКП улаже велики труд како би град био чист и уређен али да несавесно понашање појединаца  не доприноси заједничком циљу, али да то врло често буде предстваљено и у негативном контексту.

Непознати починиоци украли украсне биљке посађене на шеталишту поред реке Деспотовице, фото: РИНА

„Сведоци смо да на друштвеним мрежама веома често осване фотографија непокошеног дела града, јер неко нема стрпљења да сачека да комплетан посао буде завршен. Такође, слика једног препуног контејнера омаловажи труд Комуналног предузећа који дневно испразни десетине, јер управо до тог једног екипа није стигла пре тренутка настанка фотографије. Не знам зашто смо дошли у то стање свести да се пажња скреће само на оно што је лоше, а добро урађен посао никада се не похвали“, истакла је Невена Обрадовић.

Саднице патуљастог бора су посађене захваљујући реализацији пројекта „Озелењавање и управљање зеленилом града Горњег Милановца“ којим је и обухваћено шеталиште поред Деспотовице.

ТопПрес/ РИНА

 

KOMENTARI