Љиг – Многи родитељи, али и ученици трудили су се да претходних дана скупе новац и изаберу што бољи поклон за васпитачице, учитељице и професроке, али међу најоригалнијим свакако су се показали ученици I-3 разреда Основне школе „Сава Керковић“ из Љига. Учитељица Ана Гошњић на свом столу затекла је уплатницу, али не обичну већ ону насловљену на Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) на износ 10.000 динара.

„Не постоји срећнија жена данас од мене. Велике људске громаде имам у учионици, а још веће људске громаде их одгајају. Иако су тек први разред и тек закорачили у школске клупе нема сумње да ће то бити људи великог срца“, рекла је учитељица Ана за РИНУ поводом овог јединственог геста у Србији.

Она додаје да су родитељи су ослушкивали њени речи и знајући да не воли материјалне поклоне дошли на идеју да новац од ког би купили поклон дају у хуманитарне сврхе и то баш удружењу које је намењено деци која се боре са опаком болешћу.

„Управо у овом удружењу кажу да до сада нису имали овакву ситуацију. Анини прваци заједно са својим мамама и татама изабрали су највећи поклон а пре свега положили испит људскости и хуманости. Браво децо и родитељи“, каже поносна учитељица.

Наравно, нису изостале ни ручно прављене честитке Аниних „великих“ првака које сус тигле на праву адресу и измамиле осмех на лице.

ТопПрес/ РИНА