Чачак – Данима уназад централним улицама града на Морави језди чудна машина на педале, којом управља ни мање, ни више већ – спајдермен. Чачанин, Драган Толић, довео је дух великих метропола на централне градске улице и у срце Србије. Један је од ретких возача који се осмелио да вози рикшу у нашој земљи, а овог пролећа приредио је најмлађим суграђанима вожњу за памћење.

„Деца су изненађена и еуфорична, јер је многима од њих Спајдермен омиљени лик, али су га до сада виђали само на телевизији и у часописима, а сада их он лично вози. Одушевљени су и касније тај догађај препричавају другарима. Деси се да током вожње постављају многа симпатична питања, одакле сам дошао, да ли могу да скочим на зграду, имам ли у рукама мрежу. Ја им на све то стрпљиво одговарам и надам се да им је ова вожња изузетан доживљај  ”, каже за РИНУ Драган.

Спајдермен стигао у град на Морави, фото: РИНА

Драган је радио као кувар у једном од локалних ресторана, али је одлучио да да отказ и буде међу првим возачима рикше у Србији. До сада је постојало неколико покушаја да се активира елекрична рикша у Београду, али они су пропали, тако да ако је веровати евиденцији ова чачанска једина је у Србији, али и у региону.

„ Као мали гледао сам филм Џеки Чена у ком он вози рикшу и то ми је остало заувек у памћењу и иако сам радио друге послове, желео сам тим да се бавим. Kоначно сам се осмелио да остварим своје снове, према мојим нацртима друг је направио целу конструкцију за неких два месеца и авантура је почела. Људи су на почетку јако чудно реаговали кад виде рикшу у чачанском парку. Нису навикли на то, неки су чак и аплаудирали кад прођем нису ни знали како се зове па су говорили да возим кочију”, каже овај младић.

Невиђена атракција на чачанским улицама, фото: РИНА

Како год звали ову чачанску рикшу свима је заједничко одушевљење када на Градском тргу виде насмејану децу коју овај млади човек свакога дана усрећује вожњом. Одело Спајдермена није једино изненађење које је Драган приредио свом граду, јер су најмлађи имали прилику да се за време новогодишњих празника провозају са Деда Мразом, тако да нема сумње да ће их током лета провозати неки нови омиљени ликови.

ТопПрес/ РИНА

Драган је једини возач рикше у западној Србији, фото: РИНА