Горњи Милановац – Од поноћи, па све до раних јујтарњих сати у дому ветеринара Недељка Чоловића из села Богданица одиграла се права драма. Њихов породични дом за само 15 минута био је читав под водом, након што је наишла бујица. У кући су били Недељко и његова непокретна супруга Гордана којој је у једном тренутку живот висио о концу.

„Газио сам воду кроз кућу која је била висине преко метар и по. Жена је непокретна и била је у највећој опасности. Од толиког страха пробио сам ламперију и њу сам на рукама убацио на поткровље. Тако јој је спасен живот јер није било много времена и вода је све више надолазила. На лице места су дошли ватрогасци и Хитна помоћ који су је потом избавили из куће, а због проживљеног великог стреса она је сада хоспитализована у милановачкој болници“, прича за РИНУ Недељко са сузама у очима и још увек видно потресен.

За њега и његову породицу у овом тренутку, како каже, најважније је да су спасили живу главу јер никада нису били у већој опасности. Тек сада ветеринар из Богданице сагледава и сву материјалну штету која их је задесила.

„Скоро све је уништено, не знам ни да ли је кашика остала а да је вода није дотакла. Све ствари смо избацили напоље, а у обе куће је хаварија. Водена бујица која је налетела била је толико јака да кад сам изашао из једног да пређем у други објекат вода ме је однела преко три метра, једва сам и себе спасио. Ово је невиђена катастрофа која нас је задесила, али оно што је сада једино важно јесте да смо живи, па ћемо се за овај пустош који је остао већ некако снаћи“, рекао је Недељко.

Услед катастрофалних поплава већа материјална штета причињена је осим Богданице и у селима Гојина Гора и Душкићи. Оштећени су путни прилази, уништена два моста и поплављени воћњаци.

ТопПрес/ РИНА