Невреме какво се не памти погодило села око Тополе, ветар носио све пред собом (ФОТО)

Невреме какво се не памти погодило села око Тополе, ветар носио све пред собом (ФОТО)

Топола – Олујно невреме које је нешто после 17 часова захватило села око Тополе према првим и  информацијама  причинило је велику материјалну штету. Највеће последице овог страшног невремена какво се у селима око Доње Јасенице не памти претрпела су локално села Јунковац, Павловац, Шуме, Жабари.

Фото: ТопПрес

„Овако нешто не памтим у свом животу, ветар је толико дувао да је чупао стабла, црепови су летели на све стране, много кућа је прокисло, кровови су поскидани, дворишта уништена, баште, ратарске културе, воћарске, ту су штете  огромне. Није било толико града колико је дувао јак ветар праћен кишом, буквално као торнадо који смо могли да гледамо само у филмовима“, прича мештанин села Јунковац који је у овом невремену претрпео велику материјалну штету.

Фото: ТопПрес

Невреме које је брзо протутњало кроз поменута села оставило је пустош за собом а из локалне самоуправе најављују помоћ.

„Страшно невреме је погодило поједине делове општине Топола,  тек нам пристижу информације. Многа домаћинства су просто разбијена оставши без кровова, многи аутомобили су оштећени да не помињем усеве и воће. Једна ужасна катастрофа је задесила овај потез Доње Јасенице. Вечерас и сутра ујутру бићу на лицу места да пружимо помоћ колико можемо људима. Апеловаћу и на Владу Србије да помогне јер овакво невреме се не памти у овако кратком времену“, написао је на свом фејсбук профилу Драган Јовановић већник за инфраструктуру у општини Топола.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI