Топола – Несвакидашњи призор затекли су мештани села Маскар, када су овог викенда отишли на гробље да обиђу земне остатке својих ближњих. Наиме, према речима нашег саговорника, несавесни дрвосеча је приликом сече дрва на гробљу, грање набацао на споменике који се налазе у близини стабала.

Фото: ТопПрес

„Овако нешто у животу видео нисам, дошао сам мојима да запалим свећу а затекао сам у близини прави крш. Неко је повадио дебла а грање набацао на споменике који су ту поред, стварно немам речи за такво понашање. До сада се гробље сређивало, општина је чак и ангажовала људе да то уређују, а погледајте шта сам затекао. Не знам ко је то урадио, али је за сваку осуду“, каже за ТопПрес мештанин села Маскар.

Он наглашава да око гробља и у близини споменика има доста стабала, па разуме да се дрвеће мора исећи, али крш који остаје мора се покупити.

Грање бачено на гробове у селу Маслошево, фото: ТопПрес

Иначе, у општини Топола се већ пар година спроводи организовано уређење сеоских гробаља. Према речима мештана села Маскар, гробље у њиховом селу ове године није ни једном чишћено.

ТопПрес

Секли дрва па гране бацили на споменике, фото: ТопПрес