Фото: ТелеграфФото: Телеграф

Када на снагу ступи Закон о безбедности саобраћаја, донеће многе промене, између осталог више неће бити бесплатних техничких прегледа. Још се не зна тачан износ услуге, али ће држава прописати минималну и максималну вредност. Према предлогу закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја који се налази у скупштинској процедури, биће прописана минимална и максимална цена. О висини цена одлучиће Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Позитивно је што ће се стати на пут несавесним власницима предузећа који обављају технички преглед кроз папире и који возаче маме бесплатним техничким прегледом, јер их стимулишу високим провизијама које им дају осигуравајућа друштва – рекао је Владимир Маринковић, председник националне асоцијације техничких прегледа.

Маринковић је додао да је било случајева да се поруком на Вајберу пошаљу подаци о возилу, а регистрациона налепница власнику стигне на кућну адресу.

Сада уз обавезу фотографисања и снимања возила на линији, уз минималну цену неће бити могуће да се региструје возило а да се не доведе на технички преглед.

– Сада је за преглед једног возила потребно најмање 35 минута. да би се избегле гужве биће потребно да се ради и у другој смени, самим тим биће потребно и више радника што повећава трошкове, надамо се да ћемо бити концултовани приликом одређивања цене да бисмо избегли неспоразуме – рекао је маринковић.

Садашња цена техничких прегледаза возила Б категорије крећу се од 400 до 1200 динара, наравно осим оних бесплатних.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Вечерње новости