Фото: Ранковић Драгослав

Топола- Село Шуме добило је уз помоћ донација и вредних мештана нову цркву,  али до ње и даље води лош пут а решење тог проблема се и не назире.

Наиме, овај пут је уједно и преки ближи пут који спаја села Светлић, Горњу и Доњу Трнаву па велики број домаћина радије користи ову деоницу. Решење проблема и те како постоји а шта их мучи испричао је  један од мештана овог дела села.

„ Већ дуги низ година радим у иностранству, никада нисам жалио да свом селу помогнем, донирао сам средства за цркву и хвала Богу и мештанима средили смо је, сада је проблем пут и струја. И пут сам два пута насипао али на жалост све то због оптерећења је кратко трајало, рупе се поново отворе и пут је у лошем стању. Решење је асфалт али за нас је то изгледа немогућа мисија“ прича Ранковић Драгослав.

Локална самоуправа им није изашла у сусрет, питали смо се заштo?

„Обраћали смо се за помоћ више пута, долазили су и да виде али ништа још увек нису предузели, бојим се да је проблем у мени јер због моје до садашње помоћи селу надлежни очекују да и ово одрадим ја. Мислим да је то ипак на њима а не на богатим сељанима,“ закључује Ранковић.

Сам почетак пута је асфалтиран око 200 метара од главног пута а остатак у дужини од око 500 метара не али то није једина мука овог дела села.

„Добили смо бетонске бандере које још увек нису заливене већ само постављене, кабал за струју чекамо већ три године , око 14 домаћинстава има у овом делу села и морали су да  довлаче кабал и прикључе се на суседно село јер ми још нисмо добили наш, када сам звао и питао шта се дешава рекли су да је кабал послат и да је потребно смо да се постави, “ oбјашњава Драгослав.

Да ли ће се ових 700 метара ничије земље напокон повезати и спојити са остатком села остаје само питање за надлежне, а мештани ће до тада и даље мучити муку и са рупама и са струјом а бандере па бар су бетонске за утеху нису дрвене.

TопПрес

Фото: Ранковић Драгослав
Фото: Ранковић Драгослав
Фото: Ранковић Драгослав
Фото: Ранковић Драгослав
Фото: Ранковић Драгослав
Фото: Ранковић Драгослав