Након обилних падавина и нестабилног времена које је захватило нашу земљу, познати метеоролог Ђорђе Ђурић доноси и најављује лепе вести. Наиме, сунчано и топло време враћа се на велика врата већ за четири дана.

Метеоролог Ђорђе Ђурић на самом почетку разговора истиче да нас после обилних падавина и тужне, суморне кише, очекује још правих летњих дана до краја августа, па и до самог почетка септембра. Није још дошао крај лету, биће још правих летњих дана и температура, не баш тропских као средином јула и почетком августа када је температура ишла и преко 40 степени, али ћемо имати лепе дане – истиче метеоролог.

Како даље најављује, до четвртка нас очекује променљиво и облачно време уз честу појаву кише уз локалне пљускове са грмљавином, уз максималну температуру од 23 до 27 степени.

– Сутра, тачније у уторак, нас такође очекује максимална дневна температура од 23 до 27 степени уз повремене пљускове, у среду нешто топлије, од 25 до 29 степени, а већ у четвртак стиже лепше време са просечном дневном температуром до 30 степени – објашњава метеоролог Ђорђе Ђурић.

У петак нас очекује просечна дневна температура до 30 степени уз доста више сунца у односу на претходне дане, који ће нам уједно бити и најава за повратак топлих и лепих летњих дана.

– У четвртак и петак се такође очекује киша, али она ће бити доста ређа, а понегде ће се јавити кратки пљусак праћен грмљавином, али знатно стабилније време – рекао је метеоролог Ђурић.

За викенд нас, како најављује познати метеоролог, чека право сунчано и летње време са температуром од 28 до 32 степена.

Какво нас време очекује крајем августа и почетком септембра?

Хронолошки наводећи, он додаје да нас до краја августа чека сунчано и веома топло време са температуром од око 32 до 33 степена.

– Последњи дани у августу биће топли и сунчани, док нам почетак септембра доноси мање пролазно освежење и припрему за јесен која нам долази – истакао је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Подсетимо, Србија је након прекида топлотног таласа, у коме је жива у термометру достигла 40°Ц, коначно добила дуго чекано освежење. Пала је велика количина кише, што је обрадовало пољопривреднике, али су истовремено поплаве у неким градовима направиле мање проблеме.

Метеоролог Ђорђе Ђурић објаснио је и најавио раније да овај циклон условљава кружно кретање над Србијом, те да нас ове обилне падавине нису могле заобићи.

– У овом циклону кружи веома влажна и нестабилна ваздушна маса, па широм Србије овог викенда, али и током недеље, има више кише и обилних пљускова са грмљавином. Најобилнијих падавима има на северу Србије, а само у Новом Саду је пало око 70 мм кише по квадратном метру, што је више кише него у просеку за цео август – објаснио је раније метеоролог Ђорђе.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс