Чачак – Ако питате већину представника мушке популације, нема боље проведеног времена од испијања пива са другарима. Горан Тутуновић (35) и Никола Цогољевић (36) из Чачка, отишли су један корак даље и скупили чепове свих пивских боца које су отворили у претходних неколико година и од њих стрпљиво и мариљво направили слику, на којој симболично пише – није лако.

„До идеје смо дошли спонатно. Ја сам кројач, а мој пријатељ фризер и обојица имамо радње у којима се окупљамо након радног времена и наравно попијемо и по неко пиво. Прву слику смо направили од неких 500 чепова“, рекао је за Горан за РИНУ.

Стрпљиво правили слику од 10.000 чепова, фото: РИНА

Након те прве, одлучили су се за много захтевнији подухват и пуне три године верно су чували сваки чеп док број није достигао невероватних 10.000 хиљада и то је било довољно да се осмеле и почну склапати слику, на којој је такође написано „није лако“.

„Слику смо склапали три дана, по неколико сати након радног времена смо одвајали за то. На крају је достигла димензије од скоро два метра у дужину и 4,5 метра у дужину. То је био наш својврсни издувни вентил, заједнички подухват и занимљив хоби који смо желели да спроведемо до краја. Није било говора о одустајању, били смо стрпљиви и спајали чеп по чеп“, каже овај Чачанин.

Јединствена слика настала на кројачком столу у Горановој радионици, фото: РИНА

Слику су направили на Горановом кројачком столу, а након што су је фотограгисали „за успомену и дуго сећање“ морали су да је склоне.

„Ово што смо направили није слика за изложбу, али је свакако слика уа срце и душу. Скупљали смо чепове само од оног што смо лично конзумирали “, каже кроз осмех Горан.

ТопПрес/ РИНА

Слика за срце и душу, фото: РИНА
Прво направили слику од 500 чепова, фото: РИНА