Фабрика шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке у стечају ни из трећег покушаја није добила новог власника, јер нико од заинтересованих купаца није доставио понуду на оглас за продају непосредном погодбом, јављају „Вечерње новости“.

Упркос најавама да је за паланачку фабрику шинских возила интересовање показало неколико домаћих, али и компанија из Кине, Бугарске и Аустралије, званичних понуда нема.

После два неуспела покушаја лицитације, имовина „Гоше“ понуђена је на продају директном погодбом, али до 19. јула, када је истекао рок, није било заинтересованих.

„Један могући купац откупио је продајну документацију, али у овом року нико није уплатио депозит од 60 милиона динара, па је Комисија донела одлуку да продају прогласи неуспешном“, каже стечајни управник „Гоше“ Аца Митић.

Стечајни управник наводи да је и даље све у рукама Одбора поверилаца.

„С обзиром на то да из три пута нисмо успели да нађемо купца, нови оглас за продају на овај начин нема сврхе расписивати. Купца ћемо покушати да пронађемо директно, а о томе ће одлучивати Одбор поверилаца“, каже Митић.

Процењена вредност „Гоше“ износи 515.727.000 динара.

Најважнију имовину чине грађевински објекти, опрема, залихе, удели, акције, лиценце и патенти, наводе „Новости“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Новости