Топола – Дечја недеља се обележава ове седмице од 7 – 13. октобра, тим поводом у Предшколској установи „Софија Ристић“ у Тополи низом активности увеличани су  дани посвећени најмлађима. Овогодишња тема била је „Да право свако – дете ужива лако“.

„Почетак недеље су обележиле физичке и ликовне активности у свим групама, да би се наставиле у музичке активности уз гостовање родитеља који свирају, на велико одушевљење наших малишана. Средином седмице су нам у гостима били глумци који су одржали представу Пипи Дуга Чарапа на острву с благом, уз заједничко  дружење деце и глумаца. Крај недеље је обележен  заједничким дружењем деце и родитеља, где су родитељи на радионицама заједно са децом израђивали маске за предстојећи маскенбал који ће се одржати сутра са почетком у 10 часова традиционалном шетњом од наше Установе до Винског трга, где ће на бини наступити наши другари из две припремне предшколске групе целодневног боравка из Забавишта, они ће одиграти две музичке нумере чију кореографију су осмислили њихови васпитачи“, рекла је за ТопПрес директорка Предшколске установе „Софија Ристић“ Тања Јовановић.

И родитељи укључени у дечје активности, фото: Предшколска установа „Софија Ристић“

Како се ове године  седмица обележавања дечије недеље поклапа са манифестацијом Сабор народног стваралаштва и Опленачком бербом,  кроз пригодне маске Тополских малишана даће се на њима својствен начин допринос у одржавању ове традиционалне манифестације.

ТопПрес

Маскенбал сутра у Тополи, фото: Предшколска установа „Софија Ристић“