Око 8.000 угоститеља и запослених у туризму од 23. фебруара учествоваће у обуци „Чисто и сигурно“, како би се ризик ширења вируса короне свео на минимум, а гостима обезбедио безбедан боравак у ресторанима и хотелима широм земље, најавила је делегација ЕУ у Србији.

Обука подразумева да радници туризма и угоститељства овладају вештинама спровођења нових мера у својим објектима, које ће безбедност туриста и гостију подићи на виши ниво.

Поводом почетка обуке у среду ће се у београдском хотелу Фалкенштајнер одрзати конференција, која ће бити реализована уз подршку пројекта „#EUzaTebe – за културно наследе и туризам“ и организације ХОРЕС.

Конференцију ће отворити Помоцница министра трговине, туризма и телекомуникација Јелена Миленковић-Орлић, вођа пројекта „ЕУ за културно наследе и туризам“ и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Спроводење „Цисто и сигурно“ мера подржао је пројекат „EUzaTebe – за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и Влада СР Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг