Чачак – Златибор је познат по чувеној комплет лепињи, а Нови Пазар по ћевапима. Међутим, ова два специјалитета спојила су се на пола пута јер у Чачку се већ неколико месеци праве масне, домаће – ћелепиње. Идеалан доручак за све оне који не броје калорије и не мисле на притисак, а пекар Предраг Томић каже да је ова идеја настала сасвим случајно, али да сада многи желе на овај начин да омасте брк.

„Корона вирус очигледно није утицао на апетит наших суграђана, комплет лепиња са домаћим кајмаком, јајима и претопом од свињског и јагњећег печења није била довољна, па смо одлучили да у њу ставимо и пет ћевапа од чистог јунећег меса. Прво је то било пробно, али је продаја одлично кренула, па су сада „ћелепиње“ наш најтраженији производ. Можда настане још један бренд Западне Србије, ко зна“, каже за РИНУ Предраг кроз осмех.

Предраг Томић, фото: РИНА

Иначе, место где се данас продају ове златиборске комплет лепиње са новопазарским ћевапима, пре само годину дана био је један од најпопуларнијих ноћних клубова у Чачку. Власник, Данило Пауновић, услед епидемије корона вируса одлучио је да се прилагоди тешкој ситуцаији и промени делатност.

„Били смо познати по ноћним журкама и добром проводу, када је све стало због короне било је јако тешко. Нисмо знали како да наставимо пословање, јер је било евидентно да провод преко викенда дуго неће бити могућ. Одлучили смо да се базирамо на храну, радили смо кућну доставу током ванредног стања и задовољни смо. Успели смо да опстанемо у овом тешком врмену, на тај начин. Поносни смо што смо иако почетници у прављењу хране успели да направимо „ћелепиње“ по којима нас препознају“, рекао је Пауновић.

Фото: РИНА

Из Чачка поручују да је овај нови специјалитет од домаћих састојака идеалан кад одлучите да прекршите дијету, јер тада ћете бар знати зашто сте то урадили.

ТопПрес/ РИНА

Комплет лепиња и новопазарски ћевапи срели се на пола пута, фото: РИНА