Максимална малопродајна цена дизела биће у наредних седам дана нижа за три динара и износиће 185 динара, а бензин ће бити скупљи за два динара и коштаће 178 динара за литар, речено је данас за Танјуг у Министарству унутрашње и спољне трговине.

Нове цене се објављују сваког петка до 15 часова.

Да ли ће бити смањене акцизе?

Генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије Томислав Мићовић изјавио је, уочи данашње одлуке Владе и ценама нафтних деривата, да не очекује неке велике промене у односу на садашње стање.

Мићовић је за Радиотелевизију Србије (РТС) рекао да је, осим одлуке о новим ценама, још важније то што Влада треба да саопшти и да ли ће бити продужена мера ограничења цене нафтних деривата и одлука о смањењу акциза, а све те мере истичу са данашњим даном.

Када говоримо о цени бензина у Србији, крећу путовања и у земљи и у региону и долази период повећане потрошње. Такође, због пољопривредних радова очекује се и повећана потрошња дизела, али се то у очекиваној мери још не дешава. Неке велике промене у односу на садашње стање не очекујем, важно је да имамо стабилно снабдевање и да није било поремећаја на тржишту горива, објаснио је Мићовић.

Он је истакао да, када се говори о утицају цене сирове нафте на цену горива, оне нису уједначене, јер је потребно да прође неко време да би се те промена осетиле на пумпама.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, ФоНет