Топола – Готово да нема пролазника који је данас прошао кроз Тополу а да није приметио веселе боје на спољашњем зиду зграде Културног центра у варошици подно Опленца. Мурал који је осликан према речима суграђана улепшао је центар Тополе и свима поправио расположење у тмурним јесењим данима.

Фото: ТопПрес

„Идеја о осликавању мурала на згради Културног центра Топола настала је још почетком ове године, али смо мало сачекали да се све посложи, како бисмо је коначно реализовали. Спољашњи зид зграде имао је јако лош визуелни изглед, из разлога што је током година, лепљењем плаката и услед неповољних временских прилика, оронуо. Самим тим, зграда која се налази у самом центру Тополе, није одавала леп утисак мештанима и посетиоцима Тополе. Израдом мурала желели смо да наставимо праксу подржавања развоја ликовних и визуелних уметности кроз популаризацију саме уметности и културе и том приликом да пружимо подршку ликовним и савременим визуелним уметницима. Овога пута мурал су осликали уметници из Атељеа Шолн, Марија и Стеван, који су на врло професионалан начин приступили читавој причи. Наиме, ми смо им дали смернице шта бисмо желели да се нађе на муралу, па смо заједно употпуњавали њихове предлоге. Желели смо да повежемо оно по чему је сама установа препознатљива – фестивал дуодраме кроз маске, сликарску колонију кроз штафелаје око прозора, музику, народну традицију, писану реч. Чини ми се да смо по утисцима суграђана успели у томе и веома смо задовољни“, рекла је за ТопПрес Ема Стевановић, директор Културног центра у Тополи.

Фото: ТопПрес

Она је истакла да ће за све грађане како старије, тако млађе ове зиме бити богат културни програм, а нова спољашност зграде свима ће улепшати боравак у биоскопској сали.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес