Топола – У Тополи је данас одржана редовна седница скупштине, Дневни ред је био сачињен од преко 20 тачака међу којима је први ребаланс буџета као и извештаји о ради јавних предузећа.

На самом почетку седнице дошло је до инцидента када су одборници опозиције из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ блокирали рад скупштине показујући своје незадовољство. Они су истакли том приликом да им надлежни нису доставили одговоре на одборничка питања која су постављали на претходним седницама. После паузе седница је настављена и све тачке са Дневног реда су усвојене.

Одборници опозиције блокирали рад Скупштине, фото: ТопПрес

„Задовољство ми је да смо седницу привели крају, обзиром да је  она била тензична. Имали смо незадовољство дела опозиције на рад неких служби и на неодговарање на одборничка питања, скупштину смо привели крају, спустили тензије и успели смо да изгласамо ребаланс буџета, донели смо битне одлуке о раду и извештаје јавних установа. Усвојене су одлуке о солидарним помоћима, извештај правобраниоца донели смо субвенције за спортски савез, доста важних одлука, иако је седница почела тешко, завршила се квалитетно и надам се да ћемо наставити даље без тензија а за добробит грађана Тополе“, изјавила је за ТопПрес Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола.

Први човек општине Владимир Радојковић истиче да је данас усвојен први ребаланс буџета којим је предвиђено увећање постојећег буџета за око четири одсто.

Фото: ТопПрес

„Седница је протекла мало не очекивано, било је мало проблема на почетку, али касније смо ушли у редован рад. Усвојен је ребаланс, одлуке за нашу предшколску, комунално, извештај о раду  општинског већа и Саванта, низ важних тема нашло се данас пред одборницима и драго ми је да смо исцрпели Дневни ред и све ове тачке са потребном већином и изгласали“, рекао је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Одборници опозиције из Групе грађана „Нови људи за Бољу Тополу“ мишљења су да надлежни не желе да им доставе одговоре на одборничка питања, због тога су како су рекли и били принуђени да блокирају рад скупштине.

Фото: ТопПрес

„То је било упозорење, ми месецима покушавамо да добијемо одговор на питање ко је слупао општински аутомобил у децембру. Општинска власт се прави немушта на то питање које је само једно од постављених, морали смо да укажемо на ту чињеницу, јер на део питања добијемо одговор  а на нека не. Блокирали смо рад скупштине на пола сата тражећи чврсте гаранције да ће нам до почетка следеће седнице доставити одговоре на постављена питања. Увек смо за конструктивну расправу и да се поштује оно што је по пословнику. Похвално је што ће се реконструисати сала Средње школе али имамо проблем са плаћањем путних трошкова радницима школе, општине, вртића. Од великих инвестиција бојим се да их у овој години неће бити, касни се и са пројектима тако да се нижу проблеми и нисам оптимиста за ову годину“, казао је Мирко Јевтић, одборник опозиције и шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес