Топола – Група грађана Нови људи – боља Топола не слажу  се са одлуком да се  прода  60 ари  плаца Задужбине Краља Петра, саопштено је из ове странке.

„Одборници Нових људи изричито се не слажу са одлуком да се на 60 ари плаца Дома здравља промени намена и самим тим припреми за продају. Поучени лошим искуствима из прошлости, не можемо веровати локалној власти нити имати поверење које захтева овако деликатна ситуација. Нису нас уверили у економску оправданост одлуке, не знам шта их је до сада кочило да већ почну са припремним радовима за адаптацију недовршене зграде болнице. Нико им не брани, нити има ишта против да се зграда среди и приведе намени, ако пројекат постоји, зашто власт не почне са радовима? Њима је, међутим, на првом месту да изађе на продају 60 ари плаца у екстра зони Тополе. Ко то толико инсистира на таквој одлуци, сви знамо. Чак и намере свега су многима јасне. Нови људи поручују да се Задужбина Краља Петра неће у тишини продавати нити ће је без отпора било ко добити поткусуривањем кафанских договора и тајних деоничарских удела назајажљивих појединаца“, изјавио је заступник Нових људи Мирко Јевтић.

Према његовим речима Нови људи су једина организована опозиција локалној власти већ дуже од две године.
„Суграђани то добро знају и зато их позивамо да нам се прикључе на протесту који се организује у суботу у 10 часова испред Дома здравља, а појединце спремне да се активно укључе у рад да нам се јаве и да разговарамо о заједничком деловању“, наводи се из странке.

ТопПрес/ГЗС