Домаћинства и мали купци електричне енергије на гарантованом снабдевању моћи ће од данас на сајту Електропривреде Србије да користе нови портал за преузимање е-рачуна и електронско плаћање Увид у рачун, саопштила је Електропривреда Србије.

Како се наводи у саопштењу, домаћинства и мали купци сада ће имати брз и једноставан приступ е-рачуну одмах по формирању месечног задужења, пре штампања и дистрибуције уобичајеном поштом.

Додатне функције портала омогућавају увид у архиву рачуна и уплата из претходне три године, као и детаљан преглед потрошње по зонама и тарифама. Само коришћење портала биће једноставно, као и процес регистрације и пријаве.

Корисници портала ће моћи безбедно и брзо електронски да плате рачун без одласка у пословнице платних институција, и то путем система за инстант плаћања (ИПС Скенирај) и платним картицама Dina, Visa и MasterCard.

Новина је и да ће корисници портала преко једног налога моћи да прегледају и електронски плате рачуне за више мерних места у различитим регионалним подручјима Републике Србије.

Активирањем јединственог портала са радом ће престати досадашњи регионални портали, а њихови корисници ће регистрацијом на нови портал добити приступ технички унапређеној верзији са новим корисничким функцијама.

До краја године, биће доступна и могућност подношења приговора на рачун (рекламације). У наредној фази дигитализације, која је планирана за почетак 2024. године, Електропривреда Србије активираће и мобилну апликацију Увид у рачун.

ТопПрес/ Извор: Танјуг