Горњи Милановац – Рудник ће нову, 2022. годину дочекати под снегом, барем ако је веровати временској прогнози за новогодишњу ноћ, а његови становници и посетиоци моћи ће да изаберу неки од алтернативнијих угоститељских објеката у коме ће, уз пригодан и промотивни програм, испратити стару годину.

Оно што се извесно зна јесте да дочека неће бити у традиционалним ресторанима варошице због актуелне пандемије, а да ће тамо где га буде бити омогућен уз поштовање противепидемијских мера.

Ресторан „Бели“ у самом центру варошице на Тргу рудара нема организован дочек и „новогодишња прича“ се завршава највероватније око 20 сати увече.
Сличан третман има и ресторан „Кота 555“ на путу према Ибарској магистрали који забаву за госте завршава уочи саме Нове године али не и током трајања ноћи.
Због уведених мера, из менаџмента хотела „Краљица“ истичу да такодје нема организованог дочека.

Они који за новогодишњу ноћ буду желели да одседну на Руднику, моћи ће то да учине у приватном или полуприватном смештају, у етно-домаћинствима и одабраном виду пансиона, уз смештај и богат садржај шумадијских специјалитета.
Надалеко позната Шумска кућа под ингеренцијом „Србијашума“ под знаком је питања за 31. 12. и још се не зна да ли ће радити.

Ипак, и поред свега наведеног, сигурно је да онима који нову годину дочекају на Руднику неће мањкати зимског шарма, опуштајућих снежних чаролија и др.

ТопПрес/ ГЗС