Топола –  Ученици Основне школе „Живко Томић“ из Доње Шаторње, заједно са својим наставницима али и уз помоћ родитеља месецима су радили на припреми разних предмета за Новогодишњи базар који се у овој школи одржава.

Фото: ТопПрес

„Имали смо низ радионица на којима су ови детаљи направљени, иначе је идеја за будућу ученичку задругу која ће носити назив ‘Шумадијски брестови’. Прве кораке смо већ учинили надамо се да ће од фебруара кренути са радом, ученици су заинтересовани за овакве активности. Наша школа је трећу годину за редом реализатор пројекта обогаћен једносменски рад планирали смо и задругу па ето успели смо, учествујем и на пројекту финансијска писменост. Овакве активности ујединиле су  наставнике и ученике а продајом деца схватају значај рада, појам новца, вредност робе и рада“, рекла је за ТопПрес Марија Обрадовић, директорка Основне школе „Живко Томић“.

Фото: ТопПрес

Једна од наставница која је вредно радила на припреми Новогодишњег базара са децом је и наставница српског језика Данијела Павлићевић. Она је истакла да су овакве радионице од немерљивог значаја за децу и да ће са оснивањем Ученичке задруге њихово залагање за стварање нових предмета бити још веће.

Фото: ТопПрес

„Деца од првог до осмог разреда радили су на изради свих ових предмета који су ручни радови наше деце. Маме и баке су донеле храну тако да са поносом могу рећи да смо сви активно учествовали и вредно радили да овај базар баш овако изгледа“, казала је наставница Данијела.

Фото: ТопПрес

Поред ученика из матичне школе базару су се прикључили и малишани из издвојених одељења и оближњих села који су дали свој допринос у изради предмета за Нову годину.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес