Горњи Милановац – Јутрос је у цркве Свете Тројице одржана свечана архијерејска литургија поводом празника Силаска Светог духа на апостоле, славе Храма Свете Тројице и градске славе. Литургији је присуствовао председник општине Дејан Ковачевић са породицом, који је са свештенством цркве сломио славски колач.

Обележавању данашњег празника, осим бројних верника, присуствовали су директори јавних предузећа и установа, привредници, као и представници Војске Србије.

-Педесети дан након Васкрса а десети дан од Спасовдана, слави се Света Тројица или Духови. На тај дан спустила се благодат Светог духа у виду огњених језика на ученике Исусове, који су потом кренули по целом свету да проповедају хришћанство на све светске језике.

– Радост је наша данас, драга браћо и сестре вишеструка. На првом месту јер славимо рођендан цркве Христове, затим што наш Храм слави данас заједно са градом Горњим Милановцем овај празник као своју славу.

Фото: прес служба

Нека би Господ свима нама који смо крштени Светим крштењем, миропомазани Духом Светим подарио своје царство небеско , учинио нас по речима Јована Дамаскина, наследницима Божијим и сунаследницима Христовим.

Прибројао нас међу истинске и верне слуге своје и у овом животу и у вечности, сада и увек и у све векове и векова. Нека нас Свети дух озари, обрадује и сачува од сваког зла. Амин – део је проповеди која се чула на данашњој литургији.

Након литургије, у порти Цркве послужена је трпеза љубави.

ТопПрес/ ГЗС