Републички завод за статистику објавио је податке о ценама пољопривредних производа у првој недељи марта, из којих се виде најчешће и максималне цене по градовима Србије.
Рачунајући најчешће цене, у Београду, Сремској Митровици, Панчеву, Крагујевцу и Краљеву шаргарепа је коштала 100 динара за килограм.
У Крагујевцу цвекла је била 120 динара, печурке у Новом Пазару најчешће 450 динара, а празилук у истом граду 220 динара.
Цена поморанџи у Сремској Митровици и Крагујевцу била је 200 динара, док је за жути грејпфрут иста сума најчешће била потребна поред Митровице и у Краљеву, Лесковцу и Шапцу.
Најчешћа цена кивија од 250 динара била је у Крагујевцу и Суботици, а стерилисано млеко је у Врању коштало 180,99 динара.
Најскупљи кајмак од 1500 динара по килограму нуђен је у Зрењанину и Суботици, а најчешћа цена свеже рибе у Смедереву била је 850 динара.
Јунећа розбратна у Београду је коштала 1.099 динара, свињска крменадла у Новом Пазару била је 720 динара, а телећи котлети најчешће су у Панчеву коштали 1.499 динара.
Цело свеже пиле до 400 динара по килограму коштало је на пијацама у Панчеву, Сремској Митровици, Новом Саду, Ужицу и Суботици, док је у највећем делу градова Србије у продавници цена била до 320 динара.
Гледајући највеће цене постигнуте до 7. марта кромпир је са и до 150 динара за килограм био најскупљи у Београду, пасуљ са 700 динара у Новом Пазару, цвекла по цени од 200 динара у Београду и Крагујевцу, а сладак купус по цени од 70 динара у Београду, Крагујевцу и Зрењанину.
Очишћени ораси максималну цену од 1.500 динара за килограм имали су у Новом Пазар као и јабуке које су коштале и до 179 динара, највиших 250 динара за лимун забележено је у Београду, док су банане са 260 динара биле најскупље у Зрењанину.
Домаћи сир максималну цену од 1.049 динара достигао је у Крагујевцу, док су јаја са 30 динара била најскупља у Новом Пазару.
ТопПрес/ Извор: Танјуг