Министарство информисања и телекомуникација објавило је данас резултате девет конкурса из области јавног информисања за 2023. годину, за које је опредељено 310 милиона динара.

Објављени су резултати конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио, телевизију, интернет, штампане медије и сервисе новинских агенција, затим за електронске медије чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, за производњу медијских садржаја на језицима националних мањина и садржаја намењених особама са инвалидитетом, као и за пројекте за унапређивање професионалних и етичких стандарда, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникација.

Како се наводи, конкурси су били расписани ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима и унапређивања професионалних и етичких стандарда.

Како се додаје, резултати конкурса могу се наћи на сајту Министарства информисања и телекомуникација.

ТопПрес/ Извор: Танјуг