Облачно и јак снег

Облачно и јак снег

У Србији ће бити облачно време, а у већини крајева, осим на северу, очекују се обилне снежне падавине и знатно повећање висине снежног покривача.

Такође, предвиђено је и стварање снежних наноса у планинским пределима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

РХМЗ је упозорио да се повећање висине снежног покривача од 10 до 20 санитиметара и стварање снежних наноса у планинским пределима очекују на југозападу и југу Србије.

У четвртак ће у Србији дувати слаб и умерен, северозападни ветар. Јутарња температура биће од минус пет до минус један степен, а највиша дневна од минус три до један степен Целзијусових.

У Србији ће у петак бити облачно време. Од средине дана се очекује слабљење и постепени престанак снежних падавина.

У суботу ујутру ће у већини места бити умерени мраз, у нижим пределима ће бити магле, а током дана облачно и суво време. Од недеље ће бити умерено до потпуно облачно и мало топлије време, понегде са слабом кишом и снегом.

Метеоролошке прилике биће неповољне за већину хроничних болесника, а опрез се саветује особама са срчаним обољењима и астматичарима. Могуће метеоропатске реакције су нервоза, реуматски болови и главобоља.

ТопПрес/Извор:  Бета