Рача – На седници Општинског већа општине Рача, одржаној 29.1.2021. године донета је одлука о прекиду спровођења комасације на територији катастарских општина Сараново и Сепци, саопштено је из кабинета председника општине Рача.

На тај начин, руководство општине, на челу са председником Ненадом Савковићем, је испунило своје обећање да неће инсистирати на спровођењу комасације у тим селима, ако мештани не желе да се комасација спроведе.

Овај пројекат комасације је требало да допринесе уређивању коришћења пољопривредног земљишта и стварању услова за оптимално планирање пољопривредне производње са далеко већим приносима, али је кроз политизацију и манипулацију грађанима беспотребно претворен у неосновану медијску хајку. Неколицина људи је, зарад свог политичког интереса или жеље да прикрију да бесправно користе одређено пољопривредно земљиште, овај изванредан пројекат приказивала као покушај да се власницима одузме до 20% поседа или да се све ради како би се обезбедило земљиште за будући аутопут Вожд Карађорђе. Сваком добронамерном човеку је било јасно да ниједном власнику неће бити одузет ниједан квадратни метар земљишта, а камоли да се обезбеђује земљиште за аутопут, за који траса још увек није ни утврђена, чак ни просторним планом.
На крају, само можемо констатовати да планиране инвестиције – планирање и изградња пољских путева и иригационих система, као и стварање шумских појасева у вредности од скоро милион евра ће бити преусмерене у друге инфраструктурне пројекте на територији наше општине, наводи се на фејсбук страници општине Рача.

ТопПрес