Према информацијама АМСС, другог дана викенда очекује се више возила на путевима ка излетиштима и шеталиштима у Србији.

Сем слабе јутарње магле или сумаглице која за сада битније не утиче на вожњу, а присутна је по котлинама и преко планинских превоја, возаче очекују суви коловози и добра проходност путева са генерално мањим бројем возила без посебних обустава и ванредних застоја.

Други део дана обележиће појачан саобраћаја на прилазима већих градова и насељених места када може бити повремено успорена вожња на деоницама где има радова на путу.

Очекује се претежно сунчано или мало облачно и топло време. На северу Војводине ујутро и пре подне уз више облачности понегде се очекује слаба киша.

Ветар слаб и умерен, а на југу Баната и у планинским пределима повремено јак, источни и југоисточни.

Највиша дневна температура од 22 до 26 степени.

Измене саобраћаја због планираних радова

Према информацијама Путева Србије, на ауто-путу Е-75, код петље Београд – Нови Бановци, у оба смера сутра у периоду од 10 до 16 часова планирани су радови на кошењу траве у средњем – зеленом појасу, банкинама и путном земљишту.

Затворена ће бити претицајна саобраћајна трака на оба наведена правца, а саобраћај ће се одвијати возном саобраћајном траком.

На ауто-путу Е-70, Сремска Митровица – Рума, у смеру Батровци – Београд, до 30.05. 24 часа дневно, измењен је режим саобраћаја због радова на санацији коловозне конструкције на надвожњаку.

За саобраћај затворене возна и зауставна саобраћајна трака, а саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком.

На ауто-путу Е-75, код петље Бешка – Ковиљ, сутра су планирани радови на урезивању индуктивних петљи, у смеру Београд – Нови Сад од 8 до 13 часова, а у смеру Нови Сад – Београд од 13 до 18 ч.

За време радова саобраћај ће бити преусмерен кроз зауставну траку, у дужини око 100 метара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг