„Очисти шта прво дохватиш“: Белосавчани се самоорганизовали и чистили своје село

„Очисти шта прво дохватиш“: Белосавчани се самоорганизовали и чистили своје село

Топола – Иако у општини Топола постоји организовано одвожење смећа са сеоског подручја, сведоци смо да скоро у сваком селу постоји неколико дивљих депонија. Несавесни грађани најчешће отпад одлажу поред потока или поред главног пута. Таква једна дивља депонија никла је на потезу Вићија између села Белосавци и Крћевац, а неколико овдашњих мештана није седело скрштених руку већ су се самоорганизовали и депонију очистили.

„Откад су у селима постављене канте и контејнери има мање дивљих депонија, али ипак дешава се да се појави дивља депонија. Нас неколико из села одлучили смо да не седимо беспослени већ да одвојимо пар сати и сакупимо тај отпад. Углавном су ту биле пластичне флаше и балони па смо поред скоро пуне тракторске приколице смећа сакупили и један балон пластичних чепова“, рекао је за ТопПрес један од учесника ове акције.

Дивља депонија у Белосавцима, фото: фејсбук

Он наглашава да су овакве и сличне акције већ организовали неколико пута, а ову су назвали „Очисти шта прво дохватиш“.

„Није нам циљ да се хвалимо, само желимо да средина у којој живимо буде чиста. Поред крша који је очишћен сакупили смо и те чепове који ће некоме олакшати живот кроз неко ново помагало. Планирамо ускоро да се организујемо и да очистимо наше гробље у селу, јер и ту има прилично крша и потребно је то средити“, поручује наш саговорник.

ТопПрес

Неколико мештана се самоорганизовало и очистило дивљу депонију, фото: фејсбук

Сакупљени и чепови, фото: фејсбук

 

KOMENTARI