Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће касније после подне, вечерас и током ноћи, као и сутра ујутро, на југозападу Србије и западу Косова и Метохије, доћи до интензивирања падавина.

Очекује се нових 20 до 60 мм кише, на северу Црне Горе и око 80 мм.

Ветар умерен и јак, на планинама и у Банату и са ударима олујне јачине, после подне у кошавском подручју у слабљењу.

У југозападној Србији, нарочито јужно од линије Прибој – Пријепоље – Сјеница – Нови Пазар, као и на западу Косова и Метохије биће претежно облачно са обилном кишом, пљусковима и грмљавином, на високим планинама изнад 1500 метара и са снегом.

У осталим крајевима падавине ће бити чешће најпре рано ујутро, а затим увече и у току ноћи.

И у Новом Саду променљиво, топло и ветровито са сунчаним интервалима. Киша и локални пљускови уз могућност грмљавине очекују се касније после подне, увече и у току ноћи.

Ветар умерен до јак, јужни и југоисточни, после подне у слабљењу. Најнижа температура око 11, а највиша око 18 степени.

РХЗМ наводи да се сутра на подручју Косова и Метохије, а после подне и југоисточне и источне Србије, очекују обилне падавине, од 20 до 50 мм за 24 сата.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, сутрашња најнижа температура биће од 4 до 12, а највиша од 12 до 20 степени Целзијуса.

У четвртак ће се зона интензивних падавина изместити ка истоку и југоистоку Србије, где се очекује од 20 до 50 мм за 24 сата.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 25. јануара, у четвртак, 19. јануара, претежно облачно с кишом, на планинама и са снегом.

Зона интензивних падавина са југозапада Србије и са запада Косова и Метохије изместиће се ка југоистоку и истоку Србије, где се очекује од 20 до 50 мм кише за 24 часа.

Почеће да дува северни и северозападни ветар, а температура ће бити у постепеном паду.

У петак облачно и хладније са мешовитим падавинама (кишом и снегом), док се у суботу киша очекује углавном на истоку и североистоку Србије, а у осталим крајевима снег. У брдско-планинским пределима доћи ће до стварања или повећања висине снежног покривача за 10 до 30 центиметара.

У недељу, 22. јануара, претежно облачно и суво, а мешовите падавине (киша и снег) поново се очекују почетком наредне седмице уз максималну температуру од 0 до 5 степени.

Поново ће почети да дува умерен и јак источни и југоисточни ветар, нарочито на југу Баната и у Поморављу.

За викенд у западној, југозападној и југоисточној Србији стварање снежног покривача висине од 10 до 30 цм (највише на планинама), док ће се у Војводини, Београду и Поморављу понегде формирати мањи снежни покривач.

ТопПрес/ Извор: Танјуг