Млади који имају између 16 и 29 година могу од данас до 15. децембра да се пријаве за помоћ државе од 5.000 динара.

Да би добили новац сви морају да се пријаве, без обзира да ли су се раније пријављивали за добијање државне новчане помоћи.

Једини изузетак су они који примају новчану социјалну помоћи као и млади у Заводу за извршење кривичних санкција, којима ће новац бити уплаћен без подношења пријаве.

„Пријава је као и раније на сајту Управе за трезор Србије – име и презиме, број личне карте и бирате банку у којој имате рачун, а ми ћемо у ту банку да уплатимо 5.000 динара, а уколико немате рачун бирајте само банку и ми ћемо тај рачун за вас да отворимо“, навео је министар Синиша Мали за Танјуг.

Он је подсетио да је држава већ два пута од почетка године пружила новчану помоћ младима од 100 евра и нагласио да они који су се пријавили и у фебруару, и у јуну морају поново да се пријаве.

Право на пријаву, према његовим речима, имају сви они који од 20. новембра имају 16 година, или немају навршених 30.

Министар је нагласио да ће се са исплатом помоћи кренути већ 16. децембра, те да ће до тада сви пријављени имати новац на рачуну.

Изразио је задовољство што је држава и овај пут нашла начин да помогне младима и покаже колико су они за њу важни.

„У буџету смо определили око шест милијарди динара за ово, што је негде око 45 милиона евра“, рекао је Мали.

Министар је позвао све младе да искористе прилику да добију додатни новац у сусрет новогодишњим празницима.

Каже да на шта год млади одлуче да потроше тај новац, држава ће кроз повраћај ПДВ-а имати додатни прилив у буџету и додаје да се на тај начин одржава ниво економских активности у земљи.

Мали је истакао да ће директно новац, без пријављивања, добити они који су на извршењу казне и они који примају социјалну новчану помоћ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг