Од данас за прворођено дете 300.000 динара

Од данас за прворођено дете 300.000 динара

Од данас на снагу ступа пропис по којем ће жене за прворођено дете од државе једнократно добијати 300.000 динара, уместо 100.000, што је до сада био случај.

То је једна од мера за подстицај рађања у Србији, који министар задужен за демографију и популациону политику Ратко Дмитровић, истиче као најзначајнији резултат у свом ресору у години за нама.

Пакет мера за подстицај рађања, који ступа на снагу, обухвата и помоћ у кредитирању младих брачних парова чија је намера да купе стан, као и меру која се односи на пружање могућности студентима у браку, који желе да имају децу, да испите полажу када их спреме, тачније сваког месеца, без губљења и обнављања године.

Такође, од данас мајке ће добијати једнократно 100.000 динара за друго дете, као и по први пут 100. 000 једнократно за треће дете.

„Поред тога, моји сарадници и ја обишли смо током 2021. више од 120 општина и са челним људима локалне заједнице разговарали о демографској ситуацији у њиховим срединама, напорима који се на локалу улажу како би се поправила та слика“, каже Дмитровић за Танјуг.

Додаје и да су сагледане све потребе у појединим општинама слабих буџетских могућности, у којима држава треба и мора да помогне.

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI