Данас ће у Београду једно од најстаријих удружења пацијената у нашој земљи Друштво мултипле склерозе Србије организовати велико национално саветовалиште под називом „Заједно смо јачи“ у МТС дворани. Од овог тешког неуролошког обољења мултипле склерози у Србији болује више од 9.000 људи.

„Данас у 16 часова ћемо имати велико задовољство и част да овај скуп отворимо предавањем професорке докторке Јелене Друловић на тему савремених тенденција и лечења у терапијском смислу када је у питању мултиплесклероза, а после тога ћемо имати једну интерактивну радионицу где ће сви пацијенти који ће доћи из читаве Србије имати прилику да у једном неформалном тону одговарају и постављају питања на тему терпијског лечења“, рекла је за Танјуг Вања Телески, испред Друштва МС Србије.

Према њеним речима, данас се очекује више од 100 пацијената који ће доћи из читаве Србије.

„Ово је прилика да се поразговара за неуролозима, неуропсихолозима, психотерапеутима и социјалним радницима на теме које највише занимају наше пацијенте, а то је пре свега како избрати и доћи до праве терапије заједно са својим неурологом за облик болести који они живе. Наша земља се уопште не разликује од осталих европских земаља јер имамо простор и могућност да сви пацијенти код којих се дијагностификује ова болест имају могућност коришћења најефектнијих и најсавременијих терапија које тренутно постоје у Европи и у свету. Терапције су бесплатне за пацијенте“, рекла је Телески.
Подсетила је да од овог тешког неуролошког обољења мултипле склерози у Србији болује више од 9.000 људи.

„Мултипле склероза је карактеристична јер погађа углавном особе између 20. и 40. године живота када су радно способни, дакле у пуној животној снази и два пута чешће се јавља код жена него код мушкараца“, рекла је Телески.

ТопПрес/ Извор: Танјуг