Топола – Предшколска установа „Софија Ристић“ у Тополи после скоро два месеца паузе поново ће почети са радом у понедељак 11. маја. Међутим, због епидемије коју је изазвао вирус Ковид -19 рад у вртићу неће бити као раније. Из  Министарства просвете и Министарства здравља стигао је допис свим предшколским установама са мерама које се морају предузети да би  вртићи  могли да почну са радом.

Пре поласка у установу сви родитељи морају најавити долазак своје деце, два дана  пре доласка, морају доставити документацију, да су физички радно ангажовани на свом радном месту код послодавца, на имејл  vrtictopola@mts.rs  као и потврду о здравственом стању детета.

Поред овога родитељи и деца треба да се придржавају следећих правила:

-Свакодневно пре доласка у ПУ родитељ има обавезу да измери температуру себи и детету и у случају повишене температуре не доводи дете у вртић и о томе обавести васпитача.

-Родитељи су у обавези да носе маску која прекрива нос и уста, да међусобно држе дистанцу од два метра, да дезинфикују руке на улазу у објекат вртића, као и да обавезно пређу директно преке дезобаријере за обућу.

-Родитељи су дужни да за време док дете борави у установи, буду доступни на остављене бојеве телефона и да се одмах одазову на позив васпитача.

-Родитељима се препоручује да код куће остану деца са хроничним биолестима – респираторним, кардиоваскуларним, малигним, дијавбетесом, као и деца чији родитељи имају неку од наведених болести.

-Строго је забрањено задржавање родитеља и деце испред установе као и боравак у дворишту установе.

-Децу доводити најкасније до 7.45 х, како би се обавила дезинфекција простора пре сервирања доручка.

-Забрањено је доношење у вртић дечијих играчака.

ТопПрес