Од поноћи почиње пријава за 3.000 динара за вакцинисане

Од поноћи почиње пријава за 3.000 динара за вакцинисане

Пријаве грађана за помоћ од 3.000 динара, који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, почиње сутра, 1. јуна, тачно у поноћ.

За помоћ се могу пријавити сви држављани Србије старији од 16 година, који су на територији наше земље, закључно са данашњим даном, примили макар једну дозу вакцине, подсећа министар финансија Синиша Мали и додаје да се пријаве врше преко сајта Управе за трезор на адреси pmi.trezor.gov.rs.

„Жеља нам је да што пре развијемо колективни имунитет и да што већи број грађана прими макар једну дозу вакцине против ковида 19, управо због тога смо изашли и са овим предлогом да наградимо све оне који су примили макар једну вакцину“, рекао је Мали.

Напомиње да ће пријава бити једноставна, иста као за помоћ од 30+30 евра и додао да ће процес пријављивања трајати до 15. јуна, док ће у петак, 4. јуна, почети и пријава путем телефона.

Мали је напоменуо да пензионери не треба да се пријављују за ту врсту помоћи, али да је потребно да се пријаве корисници социјалне помоћи.

Подсетио је да је трећи пакет помоћ који је Влада Србије дефинисала да помогне привреди и грађанима у току.

„Прошле недеље смо исплатили помоћ све наше суграђне који живе на КиМ, сада крећемо са исплатом 3.000 динара за вакцинисане“, навео је Мали.

Додаје да ће у јуну бити исплаћена још једна, трећа, рата у вредности од 50 одсто минималне зараде за помоћ привреди, као и подршка аутопревозницима.

„Свако обећање испуњавамо у динар и у дан“, рекао је Мали.

Позвао је грађане који су вакцинисани да искористе ову прилику и да се пријаве за 3.000 динара, јер је то, каже, награда што помажу држави у намери да изгради колективни имунитет.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI