Од септембра ђаци у Наталинцима имаће боље услове за рад

Од септембра ђаци у Наталинцима имаће боље услове за рад

Топола – Основна школа „Милан Благојевић“ у Наталинцима основана је давне 1888. године. Зграда у којој се одржавала настава постоји од 1906. године. У саставу зграде је и предшколска установа а укупна површина објекта је око 1.200 метара квадратних.

„Ово је прва већа инвестиција у нашој школи, реновирање се полако завршава и обухваћени су  сви унутрашњи и спољашњи радови. Урађени су  подови, кречење, замењена је столарија, изолација, фасада и део крова, такође и тоалети и кухиња, фискултурна сала, ходници, канцеларије и наравно учионице“, каже за ТопПрес директорка школе Зорица Срећковић.

Нове просторије за ђаке, фото: Фејсбук

Она истиче да су после реновирања  школе наставници добили посебан тоалет као и да се ових дана ради прилаз за децу са посебним потребама, јер школа то до сада није имала.

„Тренутно се ради на уређењу улазне рампе за инвалидна лица, као и уређењу саобраћајне сигнализације и улазне капије, тако да ће ученици имати максималну безбедност. Отклања се шут и отпад настао од радова и тиме смо практично завршили све што је било предвиђено“, навела је Срећковић.

Иначе локална самоуправа уложила је до сада у обнову школе више од 20 милиона динара.

Радове је изводило предузеће  Енерго сервис доо. Београд.

ТопПрес

KOMENTARI