Фото: Танјуг

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су протокол о сарадњи на програму “Основи безбедности деце”.

Тај програм је на иницијативу Стефановића покренут прошле године за ученике четвртог и шестог разреда у целој Србији, а од ове године о безбедности ће учити и прваци.

“Прошле године су ученици четвртог и шестог разреда уз помоћ 2.400 полицајаца сазнали како да се понашају у поплавама, пожарима, земљотресима, како да се одупру насиљу, кажу не дроги и алкохолу, али и да буду безбеднији на интернету”, рекао је Стефановић у ОШ “Вук Стефановић Караџић” у Београду где је потписан протокол, наводећи да је прошле године било одржано 50.000 предавања.

Малишани који ће од понедељка кренути у школу могли су данас да се упознају са опремом полицајаца, али и са темама које их чекају у оквиру програма “Основи безбедности деце”.

Стефановић је захвалио Шарчевићу и његовим колегама што су препознале значај овог програма, а првацима поручио да и родитеље обавесте о томе шта су научили и да им не дозволе да возе уколико нису везали појас.

Шарчевић је најавио да ће бити новина у образовном систему, али и да стижу бољи дани за просветаре када је реч о условима за рад.

Навео је да Министарство просвете има изузетну сарадњу са МУП-ом кроз програме који се односе на безбедност деце у саобраћају, на интернету, али и у вези са насиљем у школама, а Влада Србије ће, како каже, увести тим поводом озбиљну стратегију како би се деца заштитила.

Подсетио је и да се ради на дигитализацији образовног система, те да ће се још од ове школске године приметити озбиљне промене.

ТопПрес/ Извор: Танјуг