Од сутра поново рестрикција воде: На 48 сати искључују се потрошачи у четири села

Од сутра поново рестрикција воде: На 48 сати искључују се потрошачи у четири села

Топола – ЈКСП „Топола“ отпочело је крајем прошле седмице са рестрикцијом воде на сеоском подручју. Како се хидролошка ситуација није значајније мењала из овог предузећа саопштено је да се са рестрикцијом наставља поново од сутра, 7. јула.

„Тренутно расположиве количине сирове воде износе 35 л/с. Потребе свих потрошача на централном водоводу просечно износе 40 – 45 л/с.

Узрок новонастале ситуације лежи у екстремно лошем хидролошком периоду у протеклих пар месеци, са кулминацијом у последњих десет дана када се температура није спуштала испод 38 степени. У таквим условима, забележена је енормна потрошња воде услед ненаменског коришћења на преко 45 л/с.

И поред укључивања свих расположивих капацитета, дошли смо у ситуацију да је неопходно да наставимо са 48-часовним рестрикцијама према селима.

За сада, наведени режим искључења омогућава стабилност водоводног система и биће на снази до промене хидролошких услова. Уколико се погоршају хидролошки услови радикализоваће се рестриктивне мере. Са побољшањем, доћи ће до релаксације мера.

Такође, апелујемо на грађане да рационално користе воду и уздржавају се од ненаменског трошења, пуњења базена или заливања баште питком водом из водоснабдевања“, саопштено је из ЈКСП „Топола“.

Према распореду из ЈКСП „Топола“, ујутру у 7 часова вода ће се искључити за потрошаче у Винчи, Пласковцу, Липовцу и Метеризама на 48 сати и поново ће бити пуштена у петак у 7 часова.

У петак, 9. јула у 7 часова на 48 сати, вода ће се искључити у Ваганцу, Митровчићу и Жабарима, и поново ће бити пуштена у недељу у седам часова.

ТопПрес

KOMENTARI