foto tanjug jaroslav papfoto tanjug jaroslav pap

ЛЕДЕНИХ таласа, попут оног од претходних неколико дана, вероватно више неће бити до краја ове зиме, али се, према најавама метеоролога Републичког хидрометеоролошког завода, могу очекивати уобичајени мартовски мразеви. Раст температура, који је почео већ јуче, наставиће се и у наредних десетак дана, а на радост многих, око 8. и 9. марта биће и до 15 степени Целзијуса. Наредних дана, како кажу у РХМЗ, у већини крајева падаће киша, док ће једино Тимочка Крајина „имати“ снег и много хладније време од остатка земље.

За викенд се очекује облачно и кишовито, са температурама до 11 степени, изузев севера Србије и Тимочке Крајине, где ће бити много хладније уз кишу која ће се ледити на тлу. У понедељак претежно сунчано и још топлије, а снежни покривач ће се интензивније отапати. Температуре првог радног дана наредне седмице износиће од минус три до 11 степени Целзијусових.

– Од 6. до 10. марта биће претежно облачно и топлије, повремено ће падати киша, а у вишим планинама и снег – кажу у РХМЗ. – Очекују се дневне температуре изнад просека за ово доба године.

Лекари упозоравају да би због температурних разлика, које су за само седам дана износиле и тридесетак степени, хронични болесници требало да буду обазриви и редовно узимају терапију.

TопПрес/ Извор: Вечерње новости