Топола- Одбојкашки клуб „ Карађорђе“ основан је 1964. године. У њему су поникли многи успешни одбојкаши који су касније и водили исти, били тренери и подучавали млађе. Нека од имена су Драган Томашевић, Батиша Ивовић, Мија Тодоровић.

Нове генерације  су доносиле нове победе и успехе па је овај клуб 1999. године био б лига.

  1. година била је посебна јер се тад навршило 40 година постојања ОК „Карађорђе“ и Топола је била домаћин јуниорског првенства Србије које је одржано последњих дана фебруара. Наше момке је предводио Зоран Тодоровић који је и проглашен за најбољег тренера Јуниорског првенства. Сребрну медаљу на овом првенству Тополи су донели: Александар Милованчевић, Марко Ивковић, Вељко Вељовић, Ненад Манојловић, Лазар Тодоровић, Зоран Манојловић, Никола Томић, Мирослав Лазаревић, Вукашин Илић, Милан Недељковић, Раде Стевановић.

„Многи су заборавили успех наших момака мада има и оних који се и даље сећају тих дана када су наши момци са поносом представили клуб и оправдали очекивања и око врата понели сребрну медаљу. Мој брат је био један од играча, уз њега сам и ја заволела одбојку и увек верно пратила и навијала“ рекла је Јелена Манојловић, једна од фанова одбојке у Тополи.

Где је одбојка сада и какве успехе бележи питали смо тренера Ненада Манојловић.

„ Одбојкашки клуб „ Карађорђе“ је после једног тежег периода кроз који је пролазио у последњих пар година због лоше финансијске ситуације и одласка многих играча ипак успео да окупи екипу и крене у нове победе. Већином су млади играчи мада имамо и старијих који су се вратили да помогну клубу.Тренутно се боримо за прво место у другој лиги центар, добро нам иде и надамо се најбољим резултатима“ рекао је у изјави за ТопПрес Ненад Манојловић.

ТопПрес