foto-gzs..foto-gzs..

На 28. седници Одбора за пољопривреду, шумарства и водопривреду Народне скупштине Републике Србије (Одбор за ПШВ НС РС) одржаној 29. марта 2018. године прихваћена је Иницијатива народног посланика проф. др Миладина М. Шеварлића да се Влади Републике Србије и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде предложи измена и допуна Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју.

Ово је први од око 50-ак предлога које сам у протеклих 23 месеца од избора за народног посланика предлагао као члан Одбора за ПШВ НС РС, којим се тражи:

Поштовање Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју (Закон о подстицајима у ПиРР) који није уважен приликом доношења Закона о буџету РС за 2018. годину – због чега су Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде (МПШВ) незаконито смањена буџетска средства у износу од 5,3 милијарде динара и измене и допуне Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју уз поштовање значења речи ПОДСТИЦАЈИ, због чега су у Закону о буџету РС за 2018 годину смањена буџетска средства за подстицаје регистрованим пољопривредним газдинствима за преко 15 милијарди динара у 2018. години.

ТопПрес/ Глас западне Србије