Топола – Одборници у Тополи заседали су данас шеснаести пут на редовној седници локалног парламента. Дневни ред је био сачињен од преко 30 тачака и све су усвојене. На самом почетку скупштинског заседања одборници Јасни Вуковић која је обављала дужност заменика председника општине, потврђен је мандат, као и Микици Миливојевић који је заменио Мирка Радовановића садашњег  заменика председника општине, обоје са листе Боља Србија.

Фото: ТопПрес

„Седница је протекла добро, била је конструктивна расправа и опозиције и позиције, у доста одлука смо се сложили. Усвојили смо одлуку и именовали главног урбанисту што је  Тополи било веома потребно, именовали смо директоре у Јавним предузећима и мислим да смо са овом седницом доказали да имамо стабилну већину тако да ћемо моћи даље да наставимо рад“, рекао је Божидар Павловић, заменик председника Скупштине општине Топола, који је водио данашњу седницу до пред сам крај када је изабран нови председник СО Топола.

На предлог Боље Србије са 24 гласа „за“,  за новог председника Скупштине општине Топола изабрана је Јасна Вуковић. Она је до сада обављала дужност заменика председника општине Топола а по професији је просветни радник.

Фото: ТопПрес

„Хвала свима који су гласали, али и онима који нису у овом тренутку мислили да сам ја права особа за то.  Ја се надам да ће наредни период показати да заправо јесам и да сви они који су били скептични у наредном периоду ћемо имати коректну сарадњу и да ћемо заједнички доносити најбоља решења за грађане општине Топола“, изјавила је за ТопПрес Јасна Вуковић, новоизабрана председница Скупштине општине Топола.

Предлагач за већину тачака које су биле на данашњем Дневном реду био је председник општинског већа Владимир Радојковић. Он је нагласио да је неколико тачака додато као допуне јер су већ раније требале бити усвојене.

Председник општине Топола Владимир Радојковић, Фото: ТопПрес

„Усвојили смо програм за развој пољопривреде, Топола је определила око 19 милиона динара да се стимулише пољопривредна производња, имамо неколико мера које ћемо субвенционисати. Одлука о такси превозу је дуго чекала на усвајање, ми смо то данас усвојили и биће повећање такси превоза на захтев таксиста. Именована је директорка Туристичке Љиљана Тодоровић, такође и директорка Комуналног Сања Чоловић, директорка Библиотеке Слађана Митровић и ја им овом приликом честитам“, казао је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Одборници опозиције из групе грађана Нови људи за Бољу Тополу, активно су учествовали у расправи по свим тачкама са Дневног реда.

Фото: ТопПрес

„Данашња седница није донела ништа ново, именовани су они који су већ били на функцијама, мало су се заротирали. Директори који су били на функцијама у Јавним установама ту и остају сем Мире Ћирић која је враћена у општину. Тражили смо одговоре на конкретна питања, Комунално предузеће је радове извршило у обиму од 25 милиона динара а планирало преко 50 милиона, није завршена канализација у Клењаку, улици Николе Граовца, разне друге инвестиције које су започете нису завршене. Зашто плаћамо кредите за машине које не раде, службени аутомобил је слупан такође смо затражили одговор кроз одборничко питање, да ли ће одговора бити обавестићемо грађане“, казао је Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“.

Фото: ТопПрес

На данашњој седници именован је и секретар СО Топола, Сања Јевтић, која је и до сада обављала ову дужност.

Седници су присуствовали одборници из свих политичких група у Тополи.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес