Топола – У Тополи је данас одржана 12 седница Скупштине општине Топола којој је у почетку присуствовало 38 одборника,  седницу су касније напустили одборници Српске напредне странке и до краја заседања остали су одборници из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ и владајућа већина окупљена око Боље Србије.

„Седница је добро протекла уз мало несугласица и неслагања али све је то решено. Донете су важне одлуке, попут ребаланса буџета, потврђивања уговора о јавном превозу, извештаја комуналног предузећа. Имали смо проблем у првој половини године са извршењем буџета због политичке нестабилности, сада када је ситуација стабилна, ради се и гради.  Пројекти се реализују и покушаћемо до краја године што више да урадимо како не би у следећу годину ушли са великим суфицитом“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник Скупштине општине Топола.

Фото: ТопПрес

Одлука о другој измени буџета усвојена је са већином од 23 гласа, као и све остале тачке са Дневног реда. Колико је буџет увећан и шта ће се од инвестиција реализовати са предвиђеним увећањем говорио је председник општинског већа Игор Петровић.

„Одборници су са убедљивом већином изгласали другу измену одлуке о буџету. Увећање је 12,5 милиона динара и намењено је за здравство, првенствено за Дом здравља, око пресељења у нов објекат као и за Црвени крст милион и по динара за обезбеђивање њиховог смештаја. Определили смо и 4,5 милиона динара за пројектно техничку документацију а тиче се водоснабдевања на територији општине Топола и око енергетске ефикасности како би све захтеве исплатили“, казао је први човек општине Игор Петровић.

Фото: ТопПрес

Седница локалног парламента која је трајала нешто више од четири сата, протекла је уз жучну расправу, јер су одборници опозиције активно учествовали у дискусији по свим тачкама Дневног реда.

„Опозиција на свакој седници учествује у расправи па је тако било и данас. Седница увек има неки свој ритам, на тренутке је мање динамична па онда више. Увек се наши одборници кажњавају опоменама док то не важи за одборнике већине али на то смо навикли. Главна тема био је ребаланс буџета, којим је уштеђено 20 хиљада евра и уместо да се преусмере у инвестиције, преусмерен је у плате функционера и кабинет председника општине. Ми не знамо ко тамо све прима плате иако смо пар пута поставили то питање.  У Тополи је доста тешко стање, сви радови су усмерени на премештање Дома здравља и отварање Фортуна центра. То већник за инфраструктуру није успео за време претходне власти да реализује, па сада ужурбано ради, смеће се нередовно односи, комунално кубури са радницима и све у свему једна слика која није баш репрезентативна за Тополу“, рекао је Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“.

Оборници опозиције, Фото: ТопПрес

На седници је усвојен и извештај о  раду Општинског већа за првих шест месеци ове године као и план рада Предшколске установе  ,,Софија Ристић“. Усвојен је и извештај о пословању ЈКСП ,,Топола“ Топола за 2020. годину и програм пословања овог предузећа  за 2021. годину-друга измена и допуна.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Одборници Српске напредне странке, фото: ТопПрес