Топола – Караван „Буди храбра прегледај се“ који је данас требао да борави у Наталинцима због техничких проблема возила и лоших временских услова није стигао на одредиште. Како је потврђено за портал ТопПрес нов термин за преглед биће у понедељак 29.04. док ће у Шаторњи прегледи бити 30.04.

„Хвала општини Топола на иницијативи и подршци да спроведе овакву акцију за добробит жена у Тополи и села около. На жалост, због техничких проблема и лоших временских услова отказали смо данашњу акцију и померили смо за понедељак и уторак и очекујемо још бољи одзив. Дакле, у питању је ултразвук дојки превентивни преглед за жене од 25 до 45 године, дојиље и труднице не. Заказивање се ради од 11:30 до 12 а почетак прегледа од 12 па све до 18 часова“, рекла је за ТопПрес  Марија Лакић испред организације „Жена уз жену“.

Чланица општинског већа Данијела Дамњановић обишла је данас сеоску амбуланту у Наталинцима где је већи број жена чекао преглед и указала на потребу оваквих акција.

„Општинско веће је подржало ову идеју, караван је и прошле године био у центру Тополе, акције тог типа су учестале јер бринемо о здрављу наших жена и потребно је њихову свест подићи на виши ниво да се пријављују још више и да се не плаше. Идеја је добра да се каравани крећу и кроз села што ћемо и у наредном периоду практиковати“, казала је Данијела.

ТопПрес

Фото: ТопПрес