Одлука о наставку другог полугодишта следеће седмице

Одлука о наставку другог полугодишта следеће седмице

Одлука о наставку другог полугодишта биће донета следеће седмице, најавио је данас помоћник министра просвете Милош Благојевић, додајући да ће се о враћању у клупе основаца у Војводини разговарати ове недеље.

Благојевић за ТВ Прва наводи да се тим задуженог за праћење епидемиолошке ситуације у образовном систему састаје четвртком и најављује да ће се овог четвртка разговарати о томе да ли ће се основци у Војводини вратити у школске клупе када им прође распуст.

Када је реч о средњошколцима у Војводини, Благојевић подсећа да су они од завршетка распуста 10. јануара на онлајн настави, односно распуст им није продужен.

Када је реч о школарцима у централној Србији, према речима Благојевића, одлука би требало да буде донета наредне недеље, односно у последњој недељи зимског распуста.

Благојевић није могао да прецизира да ли је Министарство ближе продужетку распуста или онлајн настави, а када је реч о Војводини где би ђаци требало да се врате у школске клупе после зимске паузе у понедељак, Министарство је ипак ближе одлуци да им се распуст не продужава и да наставу похађају онлајн.

„Највероватније ће таква одлука бити донета и за остатак Србије у којој се зимски распуст завршава 24. јануара, односно тог дана почиње друго полугодиште“, казао је Благојевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг