Фото: Илустрација, новости.рс

На 115. седници Општинског већа општине Аранђеловац донето је низ одлука.

Чланови већа донели су одлуку о расподели средстава за спроводјење активности у области културе у 2018. години. Средства су додељена за 24 пројекта за културно уметничка друштава, издавање књига, за позоришне представе, очување баштине, сусрете села. Усвојен је План поступног уводјења родно одговорног буџетирања у поступак припреме и доношења буџета општине за 2019. годину.

Чланови општинског већа на данас одржаној седници дали су сагласност на коришћење средстава са наменског рачуна од прихода продаје воде компанији Књаз Милош са каптаже Кубршница . Сагласност је дата ЈКП Букуља да може користити средства од 5 милиона и 800 хиљада динара за одржавање текуће ликвидности и за 2.343.000 дин средстава која се пребацују из дела за субвенционисање потрошача на инвестиције у водоснабдевање.

Осим тога, на основу данашњег решења одобрено је 40.000 дин за регистрацију три возила Здравственог центра и 600.000 динара за израду пројекта реконструкције старе болнице и објекта у чијем су склопу хитна помоћ са болничком апотеком и лабораторијом.

На предлог комисије на већу је прихваћен предлог да се за још један брачни пар издвоје средства од 250.000 дин за вантелесну оплодњу, а одобрена су и средства за лечење по поднетим захтевима петоро градјана, које је претходно одобрила надлежна општинска комисија.

ТопПрес/ Извор: РТВ Шумадија