Топола – Сеоски туризам све је популарнији, лепота и мир који село нуди туристима као и домаћа храна главни су разлози зашто многи из великих градова одмор потраже баш на селу.  Да просторије свог дома уступе туристима одлучили су и Перовићи из села Војковци.

„Недавно смо одлучили да почнемо са сеоским туризмом јер сматрамо да је село са свим својим предностима ипак добра шанса за зараду. Многи беже са села за неким бољим животом али ја сам мишљења да на селу може лепо да се живи, све можеш сам да произведеш само је битна воља и жеља. Ми гајимо домаће животиње, обрађујемо земљу, имамо наше воће и поврће тако да сву храну за наше домаћинство припремамо сами. Употреба хемије је сведена на минимум тако да је овде здрав ваздух, здрава храна и  то  је основа пријатног одмора на селу“, наводи Лука Перовић наследник породице.

Лука је млад момак још увек ђак средњошколац али својим родитељима помаже у свим пословима и главни је како каже кривац за одлуку да се упусте у сеоски туризам.

„Мислим да сам ја пресудио да се започне овај посао јер родитељи су мени подршка али морам и ја бити њима. Жеља сваког оца и мајке је да њихово дете остане на породичном прагу и наследи имање ја сам ту улогу прихватио живећу овде и ширићемо наше имање. Ја сам одрастао уз мамину и бакину кухињу, здраву домаћу храну хлеб из бакине фуруне, хранио сам животиње и помагао оцу да обрађује земљу. У нашем дому су сви добродошли а сигурно је да ће уживати“, рекао је Перовић.

Село Војковци налази се на само 10 километара од планине Рудник. Гости могу уколико имају жељу активно учествовати у припреми хране, зимнице, обављању сеоских послова али и уживати у лепотама села и околине. Далеко од буке и градске гужве али ипак уз све погодности.

ТопПрес

Поглед са терасе дома Перовић