Љиг – На Јавном позиву за унапређење енергетске ефикасности  у објектима од јавног значаја које је расписало Министарство рударства и енергетике одлучило је да се подржи пројекат Општине Љиг, вредности око 25 милиона динара.

Зграда Општинске управе зидана је после другог светског рата и није имала значајније улагање од када је направљен. Грејање је даљинско преко топлане, док сам објекат нема енергетски ефикасну, фасаду па су тренутни губици на топлоти значајни. Завршетком радова  значајно ће се утицати на комфору и уштеди енергије а самим  тим и на смањењу загађења у насељеном месту Љиг.

Предмет пројекта је термичка санација фасаде, израда термике и санација крова, замена унутрашњих врата  и дела фасадне столарије  у деловима где није замењена. Такође, планирана је и изградња нове подстанице за грејање у етажи подрума.

„ Поред овог пројекта, одобрени су нам и многи други пројекти који ће се реализовати у наредне четири године, као што су реконструкција Дома здравља `Љиг` , реконструкција ОШ `Сава Керковић` , завршетак радова на изградњи фискултурне сале у СШ `1 300 каплара`, реконструкција постојеће и изградња нове канализационе мреже, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, као и решавање проблема водоснабдевања насељеног места Љиг. Укупна вредност свих ових пројеката износи преко 2,5 милијарде динара. Овом приликом желим да се захвалим на свој подршци и помоћи коју нам пружа Влада Републике Србије  и председник Александар Вучић”, истакао је Драган Лазаревић, председник љишке општине.

ТопПрес/ ГЗС