Одржан четврти протест у Тополи, „Један од пет милиона“

Одржан четврти протест у Тополи, „Један од пет милиона“

Топола – Протест „Један од пет милиона“, четврти пут је синоћ одржан у Тополи. Група грађана окупила се испред маркета Идеа и зграде општине, одакле су се протестном шетњом упутили улицама Тополе.

,,Ових дана међу свим нашим суграђанима је често питање зашто шетате, ја бих питала наше драге суграђане зашто ви не шетате. Шетам због тога, што више не могу да гледам и  слушам лажи у медијима.  Сада се информације пласирају путем друштвених мрежа, немају сви људи ту могућност да чују праве информације. Зато смо ми изашли на улице широм Србије и решили да се тако  чује глас народа“, рекла је учитељица Суза Јаковљевић обраћајући се окупљеним.

Суза Јаковљевић, фото: ТопПрес

Она је додала да је већина грађана незадовољна тренутном влашћу али да се плаше да јавно изнесу своје незадовољство.

„Знам да ова наша борба неће бити ни лака ни кратка, али морамо да истрајемо у нашим захтевима и да заједнички идемо ка истом циљу. Неки од тих циљева су  да се створи нормална држава са нормалним институцијама, да се зна шта је приоритет, да лекар буде човек са дипломом медицинског факултета. Пољопривредник треба бар годину дана унапред да зна цену свога воћа, да радник зна да су му уплаћени доприноси“, поручила је Јаковљевић.

Александар Бабић и Милан Tашић, Фото: ТопПрес

На протесту су говорили Александар Бабић  и Милан Tашић пољопривредници из Тополе.

Колона је прошетала централним улицама Тополе, узвикујући пароле против локалне власти.

Протест је протекао у миру, полиција је обезбеђивала скуп. Према речима организатора пријављено је до 100 учесника, међутим очевидци тврде да их је било мање.

ТопПрес

Протест у Тополи, фото: ТопПрес

 

KOMENTARI