Топола – Ученици из две Основне школе изложили су своје производе које су припремали за Нову годину на Новогодишњем базару који је у суботу одржан у Визиторском центру. Са њима на базару су биле и медицинске сестре и докторке из Дома здравља „Свети Ђорђе“ које су имале свој базар здравља.

Фото: ТопПрес

„У сусрет новогодишњим празницима ми смо организовали овај базар, идеја је била да учествују и наша деца из Основне школе „Живко Томић“ и Основне школе „Сестре Радовић“ као и деца из музичке школе. Мерили смо притисак, гликемију, ту су били и савети, све у склопу здравља наших најмлађих суграђана“, рекла је докторка Ана Станојевић.

Фото: ТопПрес

Ученици из ове две школе месецима су радили на припреми базара а све што су направили је ручна израда. Цене њихових производа су симболичне и сав  новац који сакупе је усмерен у  даљи рад њихових задруга.

„Скоро сви наши ученици су укључени у рад задруге, имамо и башту лековитог биља, праве чајеве, штампају шоље за различите прилике, припремају честитке, кесе, колаче. Овакви базари их уче предузетништву иако су цене симболичне они зараде новац да купе нове машине, материјал тако да се надамо у наредној години повећању асортимана“, каже  Јелена Лаловић, наставница музичке културе.

Фото: ТопПрес

На базару се нашло за сваког по нешто а деца су имала прилику да сазнају доста корисних савета о здрављу.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес