Топола – Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја наставила је активности усмерене ка повећању безбедности деце у саобраћају. Општина Топола се преко Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Топола прикључила реализација пројекта „Пажљивкова смотра“ за школску 2022/2023 – такмичење из познавања саобраћајних правила и безбедности
саобраћаја.

Фото: ТопПрес

Општинска фаза „Пажљивкове смотре“ којом су обухваћени ученици првог и другог разреда основних школа на територији општине Топола, одржана је данас  у Основној школи „Сестре Радовић“ у Белосавцима.

Циљ смотре је развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце, а посебно унапређење знања и ставова о безбедном учествовању деце у саобраћају. Кроз такмичење у знању деца обнављају досадашња знања и стичу нова сазнања о безбедном понашању у саобраћају.

Фото: ТопПрес

Победници такмичења смотре су ученици Основне школе „Карађорђе“ из Тополе на нивоу првог разреда и ученици Основне школе „Сестре Радовић“ из Белосаваца на нивоу другог разреда. Првопласирани настављају учешће на регионалној смотри  по плану Агенције за безбедност саобраћаја.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA